sâmbătă, 13 februarie 2010

Coafuri pentru evenimente speciale !
Cine spune ca este necesar sa iti petreci ore intregi la coafor si sa platesti o avere pentru o coafura speciala? Cu putina indemanare, singura sau cu ajutor din partea unei prietene, poti obtine coafuri extrem de interesante si incredibil de simplu de realizat. Inarmeaza-te cu rabdare, un fixativ bun si multe agrafe pentru par.

Pentru coafurile complexe, in care parul are nevoie de o fixare cat mai buna, alege produse de styling cu fixare puternica.


Coc neglijent

Daca esti pe picior de plecare si nu ai timp pentru o coafura elaborata, cocul neglijent este alegerea ideala. Tocmai pentru ca aspectul sau final trebuie sa fie usor ravasit, acest coc poate fi realizat rapid, fara batai de cap si fara ajutorul nimanui. Este ideal daca ai parul cret sau usor ondulat.

Pentru inceput, daca parul tau este drept, foloseste o spuma de par pe toata suprafata pentru a-i oferi textura necesara si fixarea potrivita.

Pentru separarea suvitelor, trece-ti degetele prin par.

Ridica apoi diferite sectiuni ale parului si prinde-le cu agrafe. Continua pana prinzi toate suvitele, iar la final aplica spray fixativ.
Poti lasa o suvita sau chiar mai multe, daca doresti sa iti incadreze chipul
Coc voluminos

O coafura potrivita in special celor cu parul mediu. Daca parul este prea lung, cocul rezultat va fi prea mare.
Secretul acestei coafuri este pieptanarea parului de la varfuri spre radacina, ceea ce ii ofera volumul necesar. Pe baza acestui mic truc, poti realiza o multime de alte tipuri de coafuri.

La fiecare pieptanarea a parului de la varfuri spre radacina, pulverizeaza fixativ pentru ca volumul sa se mentina. Pieptanarea se realizeaza "pierdut", fara a apasa foarte mult spre radacina, pentru a evita incurcarea execesiva a parului sau degradarea lui.

Imparte parul in doua sectiuni diferite, de la frunte pana la crestet. Prinde sectiunea din spate intr-o coada pe care sa o pieptani de la radacina spre varfuri.
Pulverizeaza fixativul, netezeste usor cu o perie numai la suprafata, apoi rasuceste coada spre interior si prinde cu agrafe.

Repeta miscarea si pentru partea din fata a parului, pe care sa o adaugi peste cocul format. Netezeste cu peria si prinde cu agrafe, apoi foloseste o bentita pentru a definitiva look-ul.

Parul lung este "materia prima" ideala pentru o astfel de coafura. Este una dintre cele mai simple si totusi elegante coafuri pe care le poti face singura acasa.
Ai nevoie de o panglica de un metru lungime si doua elastice pentru par, de preferat de aceeasi culoare cu panglica.

Prinde parul intr-o coada la spate. Impleteste panglica in coada, pornind de la jumatatea acesteia, pentru ca o parte sa ramana la baza cozii, iar cealalta jumatate la varf.
Prinde coada la varf cu un elastic, apoi rasuceste-o intr-un coc. Fixeaza bine cocul cu ajutorul unor agrafe.

Leaga cele doua capete ale panglicii intr-o funda pe care sa o fixezi cu cateva agrafe.
Astfel ai obtinut o coafura extrem de eleganta, pe care o poti adopta tinutei, alegand panglica in culoarea rochiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu