sâmbătă, 13 februarie 2010

Ai peste 30 de ani? Alege coafura potrivita!
Frumusetea nu are varsta, se spune. Cea interioara, cu siguranta, insa frumusetea fizica se pastreaza cu efort si grija constante. Daca ai depasit varsta de 35 de ani, pentru a-ti pastra farmecul si atractivitatea, este necesar sa abordezi o alta tinuta si o alta coafura decat cele pe care le purtai, curajoasa, la 20 de ani.

Modul in care ne aranjam parul in functie de ocazie si vestimentatia pentru care optam se schimba la 35 de ani, migrand de la stilul casual sau nonconformist catre unul mai atent studiat, apropiat de stilul clasic sau elegant.

Totodata, schimbarile hormonale care apar in intervalul de varsta 35-40 determina o modificare a structurii firului de par, motiv pentru care trebuie sa acordam o atentie sporita ingrijirii podoabei noastre capilare.

Asa cum a explicat Razvan Andrei, hair stylist New Andrei Style si expert pe Sfaturi.Eva.ro, "femeile cuprinse in acest interval au, in marea lor majoritate, parul vopsit si incep sa aiba probleme cu modificarea culorii, a volumului si a posibilitatilor de styling, modificarea stabilitatii styling-ului si a stralucirii parului sau modificarea scalpului".

Stilistul a adaugat faptul ca "norocul este ca nu toate aceste probleme apar deodata; modificarile se intampla in proportii diferite si la varste diferite". Insa tot in aceasta perioada incepe sa creasca si procentajul de fire albe, iar puterea de acoperire a vopselelor pe parul alb scade.

Ingrijire adecvata, in functie de tipul parului
O coafura stralucitoare, pe care sa o afisezi la evenimente speciale si nu numai, reuseste in special pe un par bine ingrijit. Chiar daca parul tau a suferit modificari datorate varstei, dar si regimului de viata, ai avantajul experientei, cunoscand mult mai bine acum ceea ce te avantajeaza si ce nu, sau care este cel mai bun ritual de ingrijire pentru parul tau, decat o stiai in urma cu 10 ani.

"Femeile intre 30 si 40 de ani stiu ce vor, si-au gasit stilul si stiu cine sunt; totusi, ar trebui sa insiste mai mult pe tratarea parului cu produse adecvate tipului lor de par, pentru a-i reda hidratarea si elasticitatea.", spune Razvan Andrei.

In cazul in care ai parul ondulat (permanent sau nu), stilistul te sfatuieste sa aplici o masca-tratament de ingrijire pentru acest tip de par, cu scopul de a-i reda supletea si, mai ales, hidratarea, "care, altfel, nu poate fi refacuta". In plus, asa cum precizeaza Razvan Andrei, parul ondulat nu se piaptana decat la spalat.

In cazul in care ai parul vopsit, este indicat sa folosesti sampon, balsam sau masca special create pentru acest tip de par, pentru a-ti pastra culoarea proaspata cat mai mult timp si pentru a primi ingrijirea de care are nevoie parul tratat chimic.


MAI MULT DESPRE: bigudiuri, coafura, hair stylist, par, varstaCoafuri elegante, in functie de lungimea parului
Fie ca esti in cautarea unei coafuri pe care sa o "porti" zi de zi, fie ca doresti o schimbare a stilului de a-ti aranja parul sau, pur si simplu, vrei sa faci senzatie la o petrecere sau un eveniment deosebit, poti fi foarte atragatoare, daca iti coafezi parul in functie de lungimea parului sau stilul tunsorii.

Par scurt
"Chiar daca parul este tuns scurt, exista foarte multe variante de a-l aranja - de la stilul cuminte, coafat intins, cat mai aproape de cap, la parul ridicat, dat cu fixativ sau cu gel.", a explicat hair stylist-ul.

Atunci cand trebuie sa iei parte la un eveniment sau esti invitata la o petrecere, poti crea iluzia unui par mai lung, utilizand mici trucuri, cum sunt adaosurile de par artificial.

"Daca trebuie sa mergi la o petrecere unde rochia si momentul ti-ar impune un coc, nu dispera; da parul cu gel, pentru a obtine o baza foarte neteda, si apoi, dupa ce s-a uscat, prinde cu agrafe foarte bune adaosurile in partea din spate si... minune, vei fi invidiata, iar prietenele nu te vor mai recunoaste!", explica Razvan Andrei.

Par mediu
Parul mediu are si mai multe variante de aranjare, spre deosebire de parul scurt. "Prima ar fi drept, eventual intins cu placa. Chiar daca nu este o coafura spectaculoasa, iese din anonimat prin finisajul perfect, iar daca parul este si ingrijit cu produse de calitate, rezultatul este fantastic.", te sfatuieste stilistul.

Daca doresti ca parul tau sa aiba un aspect natural, aparent necoafat, poti folosi un produs de styling cu pulverizator, care se aplica pe parul umed, proaspat spalat si uscat cu prosopul. Dupa ce ai pulverizat putin produs pe par, usuca-l cu degetele sau, mai rapid, cu foehn (setat la o putere mai mica, pentru a nu grabi deshidratarea parului), fara a folosi peria. Vei fi astfel uimita de rezultatul natural si cu mult volum, "obtinut intr-un timp foarte scurt si cu un minimum de efort".

Par lung
"Pentru parul lung, variantele de aranjare sunt limitate doar de imaginatia ta.", spune Razvan Andrei. Astfel, dupa cum sugereaza acesta, parul lung poate fi la fel de bine intins cu placa sau ondulat cu ajutorul bigudiurilor.

"Ondulatia fiind data de marimea bigudiurilor, ai grija in alegerea lor. Pentru rezultate cat mai naturale, foloseste bigudiuri mari. Daca alegi sa il ondulezi imediat dupa spalare, ruland bigudiurile pe parul uscat doar cu prosopul, ia in calcul faptul ca uscarea se va face mai greu, peste cateva ore. Poate varianta pe par uscat? Sigur, este mai rapida".

Razvan Andrei te sfatuieste sa pulverizezi pe suprafata parului un produs de styling pentru mai mult volum, iar apoi sa rulezi bigudiurile. "Rezultatul nu este atat de rezistent in timp precum in cazul rularii pe parul umed, dar sigur vei avea un par de invidiat pana seara. Tot pentru un rezultat natural, alterneaza la rulare bigudiuri mari cu bigudiuri mici". Te vei bucura de un par buclat, stralucitor si plin de volum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu