joi, 1 aprilie 2010

Metode naturale de exfoliere
Primul pas inainte de hidratare si machiere este exfolierea. Descopera care sunt cele mai simple metode naturale de indepartare a impuritatilor de pe suprafata pielii.


De ce este necesara exfolierea?

Pielea se regenereaza in fiecare zi. Celulele noi le inlocuiesc pe cele imbatranite, care mor si raman pe piele. Exfolierea are rolul de a indeparta aceste celule moarte, care aglomereaza pielea si blocheaza porii.

Pe langa indepartarea celulelor moarte, exfolierea ajuta la detoxifierea pielii, estomparea cearcanelor si stimularea circulatiei sanguine si limfatice, potrivit news.softpedia.com.

"De doua ori pe saptamana trebuie facuta o exfoliere in profunzime a pielii cu un produs cu granule abrazive, urmata de aplicarea unei masti hidratante", declara Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog.

O exfoliere agresiva, efectuata in fiecare zi, poate avea consecinte negative prin indepartarea stratului protector de substante grase care se afla in mod normal pe piele. Aceste substante uleioase protejeaza pielea de factorii nocivi precum praful, bacteriile sau uscarea excesiva. De asemenea, printr-o exfoliere agresiva rezulta microleziuni la nivelul pielii, care pot fi locuri propice pentru dezvoltarea bacteriilor. In functie de metodele folosite, exfolierea poate fi mecanica sau chimica.


Exfolierea mecanica

Exfolierea mecanica presupune indepartarea celulelor moarte folosind perii, manusi pentru exfoliere sau produse naturale abrazive - praf din samburi de fructe, sare, malai, cafea, zahar etc. Pentru o exfoliere cat mai eficienta, granulele abrazive trebuie sa fie cat mai fine. Iata cateva amestecuri exfoliante pe care le poti incerca acasa:

Exfoliant pentru corp cu sare de mare

Sarea de mare este un exfoliant folosit adesea in spa-uri si saloanele de infrumusetare. Poti folosi sarea de mare aromata pe care o gasesti in comert sau o poti aroma chiar tu cu uleiuri esentiale naturale. Aplica ulei de masline pe tot corpul, apoi maseaza-ti pielea cu sarea de mare. Daca sarea este prea grunjoasa, piseaz-o inainte de a o folosi. Dupa exfoliere, clateste-te si aplica iarasi ulei de masline sau un ulei pentru bebelusi, care este foarte hidratant. CITESTE MAI MULT

Metode naturale de exfoliere
Cosmetice
preparate in casaTE-AR MAI PUTEA INTERESA
Cosmetice preparate in casa II
Cosmetice preparate in casa III
Frumusete cu ingrediente naturale
Masti naturale pentru ten
Albinele detin secretele frumusetii
Frumusete de invidiat cu ajutorul produselor naturale
Profita de beneficiile mastilor faciale
Frumusetea ta are nevoie de aloe vera
Frumusete cu produse naturale
CAUTA IN Saloane pentru ingrijirea pielii in orasul tau
Exfoliant pentru ten cu malai si miere

Mierea si malaiul fac "echipa" buna pentru exfolierea pielii. Mierea este hidratanta si are efect antibacterian, in timp ce malaiul este suficient de abraziv pentru a indeparta impuritatile de la suprafata pielii. Intr-o ceasca, pune o lingura de miere si una de malai. Amesteca, apoi maseaza-ti tenul cu pasta obtinuta. Dupa ce ai masat, poti lasa pasta cateva minute pe fata, inainte de a clati. Daca pielea ta este sensibila, foloseste tarate de grau sau de ovaz in locul malaiului, ne sfatuiesc specialistii hair-n-skin-care.com.


Exfolierea chimica

Acest tip de exfoliere este realizat adesea in cabinetele dermatologice, substantele exfoliante fiind unele agresive, care pot fi folosite numai sub supravegherea medicilor dermatologi. Dar o exfoliere chimica delicata poate fi obtinuta si acasa, daca stii care sunt ingredientele necesare.

Utilizand substante usor acide, care "ard" celulele moarte, exfolierea chimica elibereaza pielea de impuritati. Printre cele mai comune si la indemana ingrediente se numara sucul de lamaie, sucul de mere, sucul de rosii sau iaurtul.

Exfoliant pentru ten cu suc de mere si lamaie

Potrivit pioneerthinking.com, lamaile contin acid citric, iar merele acid malic, ambele fiind ingrediente sigure si eficiente. Amesteca parti egale din ambele sucuri naturale de fructe si aplica pe fata cu ajutorul unei dischete demachiante. Lasa sa actioneze timp de cateva minute, apoi clateste-te.

Exfoliant pentru corp cu iaurt

Iaurtul contine acid lactic, un exfoliant delicat, ideal pentru persoanele care au piele sensibila. Amesteca un pahar de iaurt cu o lingura de miere si aplica crema rezultata pe tot corpul. Lasa sa actioneze cateva minute inainte de a te clati. Acidul lactic poate agrava acneea, deci nu folosi iaurtul daca te confrunti cu acnee pe suprafata corpului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu