joi, 1 aprilie 2010

Costume de baie, in functie de silueta
Costume de baie in doua piese, foarte colorate, glamour, accesorizate cu tocuri, geci si palarii supradimensionate. Acestea sunt tendintele in materie de costume de baie, prezentate de creatorii de moda din toata lumea. In plus, daca obisnuiesti sa te ghidezi dupa moda atunci cand iti achizitionezi piese vestimentare, tot designerii te sfatuiesc sa apelezi la modele inspirate din rochiile si bluzele anilor '70.

Spre exemplu, Ralph Lauren iti propune costume de baie elegante, foarte colorate, sic, create dintr-o combinatie intre costumele de baie clasice si lenjeria intima moderna. La capitolul decolteu, designerul iti da posibilitatea sa alegi cat sa fie de adanc, cu ajutorul snururilor de la sutien care se leaga la spate. Lauren nu uita nici de accesorii, folosindu-le din belsug la costumele de baie. Acelasi lucru il fac si Diane von Furstenberg si Dsquared 2, care iti propun costume de baie intregi, din materiale pretioase, accesorizate cu lanturi pretioase.

Tinerete si comoditate, acestea sunt reperele respectate atunci cand au fost create costumele de baie marca Esprit. Costume in doua piese care se evidentiaza printr-o banda aplicata sub cupele sutienului, menita sa scoata in evidenta bustul si abdomenul celei care il poarta. In plus, slip-ul este conceput pe modelul boxerilor si este accesorizat cu o curea, in aceeasi culoare cu sutienul.

Nici imprimeurile nu sunt uitate atunci cand vine vorba de costumele de baie. Cavalii, Stella McCartney, Pucci sau Oscar de la Renta sunt o parte dintre designerii care apeleaza din belsug la acest model. Unii aleg imprimeurile geometrice (Oscar de la Renta), altii le prefera pe cele florale (McCartney), iar Cavalli nu renunta nicicum la printul de leopard.

Care sunt alegerile pe care trebuie sa le faci?

Acum ca am vazut care sunt tendintele generale in materie de costume de baie, iata ce trebuie sa porti in functie de silueta pe care o ai. Nu toate ne incadram in masurile ideale 90 - 60 - 90 si de aceea este foarte important sa stim ce sa alegem atunci cand vine de vorba de vestimentatie. Pe plaja, mai mult decat in oricare alta parte, greselile nu sunt permise. Pentru a evita acest lucru, am stat de vorba cu Elena Perseil, designer vestimentar. Ea a facut o clasificare a siluetei feminine si a creat un "outfit" pentru fiecare dintre ele.

"Femeia fara forme isi poate permite costume de baie cu volume. Foarte la moda sunt costumele cu multe volane, care au o linie glamour, 'clin d'oeil' la lenjerie. De asemenea, alaturarea de pliuri si creturi este foarte cautata", spune Perseil. In partea de jos, creatoare te indeamna sa alegi mai degraba un slip pe linia pantalonului scurt, in locul string-ului.

Daca te incadrezi in categoria femeilor bine proportionate, esti o fericita. "Aici, marja de manevra este mai mare. Aceasta tipologie de femeie isi poate permite imprimeurile in culori tari, formele geometrice, imprimeurile Pucci. Ca si culori, se poate merge pe albastru, verde, roz, somon - nuante placute in soare avand ca fundal culoarea nisipului. Trebuie sa nu uitam ca luxul si stilul glamour sunt cuvintele de ordine pentru aceasta vara", continua Elena Perseil.

Esti plinuta? Nu te impacienta, pentru ca a venit si vremea ta. Pana nu demult, acest tip de femeie avea in permanenta probleme cu vestimentatia. Vestea buna care vine de la designeri este ca incet, incet, idealul feminin se indreapta chiar spre femeia plinuta. "Formele sunt frumoase, este un retour catre femeia cu forme, 'poulpeuse' cum spune francezul, mai ales pe plaja", sustine Perseil. "In acest caz, accentul se pune pe sutien, care are aplicate multe pietre si accesorii, in timp ce shortul este simplu, pe acelasi model de boxer. Acesta ascunde formele si este foarte sexi in acelasi timp", continua designerul. Cea mai buna combinatie in acest caz este sutienul imprimat si slip-ul uni.

Intotdeauna ai avut probleme cu kilogramele in plus sau nu ai avut timp sa scapi de cele acumulate pe timpul iernii, nu-i nicio problema, exista solutii si pentru femeia plinuta. "In acest caz, cele mai bune sunt costumele monocrome si sunt de evitat deux-piece-urile", spune Elena Perseil. Costumul intreg ascunde defectele, iar daca il accesorizezi si cu o esarfa prinsa peste solduri, vei avea mare succes. "Femeile care sunt in aceasta situatie trebuie sa ascunda prima parte a coapselor care in general prezinta cele mai multe deformari din cauza excesului de greutate, acestea sunt zone de disimulat. La capitolul culori, cele care merg cel mai bine sunt cele inchise", conchide designerul
Tu in ce categorie te incadrezi ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu