luni, 8 martie 2010

Automasajul - sanatate si frumusete
Automasajul este o tehnica foarte simpla care te ajuta sa te bucuri de toate beneficiile masajului, oricand si fara sa te coste ceva.

Masajul stimuleaza circulatia sanguina si pe cea limfatica, contribuind la eliminarea toxinelor si oxigenarea adecvata a tesuturilor.

Asociat cu un ulei pentru masaj pe baza de uleiuri esentiale din plante sau fructe, masajul ajuta la vitaminizarea si remineralizarea pielii, ameliorand probleme precum pielea uscata, acneea, vergeturile sau petele pigmentare.

Daca vrei alternative naturale la uleiurile pentru masaj din comert, foloseste uleiuri de migdale, avocado, cocos, susan, masline, argan sau unt de shea pe care le gasesti in magazinele de tip plafar sau in magazinele cu produse organice.



Masaj pentru un ten perfect

Masajul face minuni si pentru piele, asigurand oxigenul si nutrientii necesari prin circulatia sanguina intensificata. Dincolo de efectele pentru frumusetea ta, masajul facial are capacitatea de a detensiona muschii si de a reduce migrenele.

Iata cateva miscari de masare a fetei, care iti vor transforma cu siguranta tenul si vor preveni aparitia prematura a ridurilor, prezentate de Dave Otis, specialist in masaj terapeutic.

1. Pune-ti mainile pe fata, cu degetele pe frunte si podul palmelor pe barbie. Tine-le astfel pentru cateva momente, apoi trage-le incet spre urechi. Pe masura ce iti misti palmele spre exteriorul fetei, imagineaza-ti ca odata cu ele indepartezi si tensiunea.

2. Ciupeste-ti pielea de la nivelul barbiei, folosind aratatorul si degetul mare. Incepe din dreptul barbiei si continua spre urechi. Ciupeste cat mai aproape de osul mandibulei, pentru a nu intinde pielea.

3. Loveste incet cu dosul palmelor sub barbie, alternand mainile. Lucreaza muschii de sub barbie tinand limba arcuita, cu varful lipt de cerul gurii, in timpul acestei miscari.

4. Realizeaza miscari ciculare la nivelul barbiei si in jurul gurii cu degetul aratator si cu cel mijlociu, cu ambele maini. In timp ce faci asta, exerseaza muschii din jurul buzelor rostind cu miscari exagerate ale gurii vocalele A, O, U, E.

5. Maseaza delicat obrajii cu degetele, incepand de la colturile gurii catre urechi. Foloseste o mana pentru fiecare obraz si misca-le simultan, apoi realizeaza exercitiul cu ambele maini pe un singur obraz, trecand cu dosul degetelor peste obraz.
6. Maseaza fruntea cu degetele, pornind de la baza nasului catre linia parului, cu o mana urmand-o pe cealalta. Pliaza-ti mainile dupa forma fruntii, inchide ochii si relaxeaza-te cateva secunde.

7. Maseaza muschii dintre sprancene pentru a contracara aparitia ridurilor de expresie. Plaseaza ambele degete aratatoare la baza nasului si fa miscari rapide si scurte indreptate in sus, apoi in diagonala.

8. Realizeaza miscari circulare de-a lungul intregii frunti, incepand din dreptul nasului catre tample, pana la linia parului. Apasa ferm, dar fara sa iti tragi pielea. Atinge-ti apoi fruntea cu varfurile degetelor, pentru a relaxa pielea dupa efectuarea miscarilor stimulatoare.



Masajul anticelulitic

In cazul femeilor, partea inferioara a corpului este un adevarat "depozit" de grasime si toxine, motiv pentru care ne confruntam cu celulita in aceasta zona. Masajul contribuie la drenarea toxinelor si la eliminarea celulitei.

Masajul anticelulitic de la nivelul pulpelor si picioarelor este foarte simplu, dar poate fi usor dureros. Pentru ca apa si toxinele sunt blocate in tesuturi, este posibil sa simti un anumit nivel de durere cand exerciti presiune in timpul masajului.

Prinde pielea intre degete si coboara spre genunchi cu miscari de "rulare". Ciupeste in adancime si eliberaza imediat, fara sa strangi. Pentru zonele greu accesibile, precum fesele si zona din spatele pulpelor, foloseste o rola, o perie sau o manusa pentru masaj.

Un comentariu: